Свидетели на побоя, който беше нанесен над възрастен мъж пред очите на внуците му в Борисовата градина, заявиха за предаването„Здравей, България" по Нова телевизия, че потърпевшият Красимир Иванов си го заслужавал. 11-годишният му внук продава гривни и много хора, седнали в околните кафенета, се дразнели от този факт.

Арестуваха един от мъжете, били дядо пред внуците му

„Той седи тук, пие си бирата, взима си помощите, а аз трябва да си купувам гривничка за 3 лева", каза Спиро, който работи в едно от заведенията в близост до мястото на нападението.

Дядото, бит пред внуците си: Беше унизително и никой не се намеси

„Във вечерта на боя купих две гривнички от едно момиченце и в следващия момент видях как то отива и ги изсипва на масата на въпросния старец", разказа Атанас - приятел на арестувания за нападението Борис Петров. Той беше задържан преди дни и му беше повдигнато обвинение за хулиганство. Петров е познат на полицията и е задържан и преди за участие в сбивания и други незаконни прояви по време на спортни мероприятия, казаха за Нова от СДВР.

„Борис е завършил Софийската математическа гимназия с отличие. Изкарва пари, като играе на борсата с някакви дребни суми", каза още Атанас.

В този критичен участък на Борисовата градина все още няма видеонаблюдение.