/ БГНЕС, архив
Правителството се очаква на днешното редовно заседание да приеме Национална стратегия за активен живот на възрастните хора в България (2019-2030 г.), съобщи пресслужбата на кабинета.

Министрите ще приемат също и Национална програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на страната и ще изслушат доклад за намерение за създаване и функциониране на Изнесен център за споделени услуги на Световната банка в София.

Кабинетът ще вземе решение за продължаване срока на разрешението за търсене и проучване на нефт и природен газ в площта "Блок 1-21 Хан Аспарух", разположена в изключителната икономическа зона на България в Черно море.

Правителството ще направи промени на Постановление на МС от 2010 г. за заплатите в бюджетните организации и дейности и ще вземе решения за увеличаване капитала на "Терем - холдинг" ЕАД - София, с непарична вноска и за утвърждаване на Споразумението между България и Република Македония за сътрудничество при бедствия, подписано на 23 ноември 2017 г. в Струмица.

Очаква се също министрите да одобрят проект на Меморандум за разбирателство между Министерството на икономиката на България и Министерството на външните работи на Китай за насърчаване създаването на Глобалния център за партньорство на държавите от Централна и Източна Европа и Китай в рамките на инициативата "16+1".