Пожарникари отричат твърденията на англичанина за катастрофата край Кошарица
Пожарникари отричат твърденията на англичанина за катастрофата край Кошарица / netinfo

Твърденията на английския гражданин Пол Причърд, който засне с мобилния си телефон жестоката катастрофа край село Кошарица в края на миналата седмица, че водата на пожарникарите е свършила, не са истина. Това обяви началникът на Районна служба за противопожарна безопасност Бургас Васил Василев.

Комисар Василев обяви, че в нощта на ужасния инцидент в противопожарната служба в Несебър са били дежурни четирима мъже. Те получили сигнал от пазача на хотел “Рай”, че е чул силен гръм и вижда зарево. Тримата веднага са потеглили с един противопожарен автомобил с 2 тона вода, на телефона е останал един техен колега.

От последвалите няколко обаждания от Пол Причърд, той разбрал, че става въпрос за тежка катастрофа, в която изгарят хора. Веднага уведомил полицията и получил нареждане да тръгне с втората кола, в която имало 4 тона вода.

На мястото на катастрофата, след приключване на водата в първия автомобил, веднага маркучите били прикачени към втория. Скоро станало ясно, обаче, че огнеборците гасят избухнала газова уредба. Те спрели водата и минали на пожарогасители, което, според комисар Васил Василев е правилният начин.

До момента, обаче, някои разследващи катастрофата, в която изгоряха 7 души, твърдят, че нито един от автомобилите не е бил оборудван с газова уредба. Теза, която комисар Василев не коментира.