полиция
полиция / ThinkStock/Getty Images
Полицейските патрули по пътя София-Варна на територията на Ловешка област са увеличени двойно за всички почивни и празнични дни, заради трите тежки катастрофи там в петък и събота. Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов на брифинг в село Български извор, където стана един от инцидентите.

Нова тежка катастрофа край Ловешко, загина жена

През изминалата нощ той, заедно с министъра на вътрешните работи Валентин Радев, директорът на МВР-Ловеч, областният управител на Ловеч и представители на Агенция "Пътна инфраструктура" инспектираха участъка, където станаха трите катастрофи. Загинаха общо 11 души, други 26 бяха ранени, четирима от които в критично състояние. Министър Радев каза, че е свикал миникризисен щаб на място, а днес очаква от експертите резултатите от анализите на пътния участък.

"Да ни кажат този участък, как ли не го кръщаваме, тези няколко километра тук, защо се е случило това? Имаме вече числа, статистика, но искаме точни анализи, за да се предприемат още мерки", добави Радев.

Само за денонощие: 11 жертви на катастрофи в Ловешко

Главният секретар на МВР Младен Маринов допълни, че е разпоредил и всички пътни патрули на територията на страната вече ще са със включени сигнални светлини.

Мислим всякакви варианти, но сигурността е и в ръцете на водачите. Участъкът е нов, асфалтът е нов, пътната маркировка е ясно видима, знаците са обозначени. Вижда се, че е населено място и трябва да кара внимателно. За съжаление, когато се направи един път по-добре, това увеличава възможността за по-висока скорост и се стига до увеличаване на пътнотранспортните произшествия, каза още Маринов. По думите му причините за тежката катастрофа между автобуса и камиона от петък все още се изясняват.

Отново тежка катастрофа в Ловешко: Дете загина, 6 души са ранени (ВИДЕО)

"Чакаме експертизи, за да се установи дали водачът е получил някаква криза или е вследствие на предприета неправилна маневра. Искаме да имаме факти, за да стъпим на тях и да направим анализ", поясни Младен Маринов.
БТА