полиция
полиция / Thinkstock/Getty Images
Жена загина при нова тежка катастрофа, станала на главния път София-Варна, в района на село Български извор. Сблъскали и са се камион и лек автомобил. Жената е починала на място, а други двама души - мъж и жена, са транспортирани в ловешката болница с наранявания.

По-рано 13-годишно момче загина, а 6 други са ранени при челен сблъсък между два леки автомобила на пътя София-Варна, в района на село Сопот.

40-годишната майка на момчето е с опасност за живота, а 12-годишното му братче е в тежко състояние. Двама възрастни, пострадали при същата катастрофа, са хоспитализирани с гръдни травми, счупвания и охлузвания, а на други двама е оказана амбулаторна помощ и, след като е констатирано добро състояние, са насочени за домашно лечение.

Отново тежка катастрофа в Ловешко: Дете загина, 6 души са ранени (ВИДЕО)


Пътният инцидент е станал близо до района, в който в петък се случи жестоката катастрофа между автобус и камион. Тя отне живота на 9 души, а 19 бяха ранени. Сигналът за инцидента бе получен в 10.20 часа, по-малко от 24 часа след произшествието в същия участък, станало в петък. Според първоначалната информация два леки автомобила, със софийска и варненска регистрации, са се сблъскали челно на главен в района на село Сопот.

Междувременно стана ясно, че състоянието на една от пострадалите при катастрофата край село Микре в петък остава критично. 

В болницата в Ловеч са хоспитализирани деветима пациенти – всички те са в добро общо състояние и остават под медицинско наблюдение. 

В болница „Лозенец“ в София са хоспитализирани две жени в критично, все още тежко състояние, с политравматизъм и мекотъканни увреждания.

След катастрофата край Микре: Жена е с опасност за живота, други са в тежко състояние

Трима пациенти са транспортирани до Военно-медицинска академия – София със санитарни автомобили на лечебното заведение. Тежко остава състоянието на 66-годишна жена с травми в областта на лицевия череп. Към момента пациентката е на апаратно дишане и ѝ предстои поредна операция. Друга жена, на 56 г. е диагностицирана със счупване на носни кости, фрактури на ребра и пострадал таз. Пациентката е в стабилно състояние, предстои операция. Мъж на 74 г., приет с голяма рана на скалпа и десен пневмоторакс, е в стабилно състояние.

Във ВМА - Плевен е приет един пациент – 43-годишен мъж с външни травми без счупвания с високо кръвно, а други четирима пациенти са хоспитализирани в университетската болница „Д-р Георги Странски“. В УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ са настанени четирима души.

Девет души загинаха при жестока катастрофа (СНИМКИ)

В автобуса са пътували незрящи от Перник и региона, които са се прибирали от екскурзия в Дряново и Елена. По първоначални данни автобусът внезапно се е появил в насрещното платно и е причинил катастрофата.
Агенция „Фокус“, БТА, nova.bg