/ БГНЕС
Повдигат нови обвинения на задържаните по случая
97084
Повдигат нови обвинения на задържаните по случая
  • Повдигат нови обвинения на задържаните по случая
Очаква се да бъдат повдигнати нови обвинения на кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, нейния заместник Биляна Петрова и бившия районен кмет Петко Дюлгеров. Това стана ясно от думите на адвоката на Петрова Ирен Савова, която е призована в Националното следствие, за да представлява своята подзащитна.

Цацаров: Депутатите да променят закона, ако не одобряват действията при ареста на Иванчева

Тримата вече бяха привлечени като обвиняеми: Иванчева за получаване на подкуп в особено големи размери, а Петрова и Дюлгеров като нейни помагачи.

Десислава Иванчева разкри каква е причината за акцията срещу нея

Савова заяви, че да бъдат призовани днес за нови обвинения е процесуално нарушение, защото от момента на призоваването до сега няма изисквания по закон тридневен срок.

Разкриха подробности около разследването за кмета на „Младост“

адвокати Иванчева
БГНЕС


"Да бъдем призовани днес за нови обвинения е процесуално нарушение, защото от момента на призоваването до сега няма изискуемия тридневен срок, както е по НПК" , каза адвокат Савова.

Бизнесменът Ваклин за акцията срещу Иванчева: Няма заговор (ВИДЕО)

Тя обясни, че е говорела с Петрова, като били разделени от стъкло и "си правели знаци". "Нали говорим за някакви нормални права да се упражняват", каза адвокатът.

Миналата седмица при акция в центъра на София на прокуратурата и КПКОНПИ Иванчева, Петрова и Дюлгеров бяха задържани и привлечени като обвиняеми за корупция. Специализираният съд остави тримата за постоянно в ареста.