Повдигат до дни нови обвинения за Водното огледало в Кърджали
Повдигат до дни нови обвинения за Водното огледало в Кърджали / снимка: DarikNews.bg, Кърджали
Повдигат до дни нови обвинения за Водното огледало в Кърджали
30728
Повдигат до дни нови обвинения за Водното огледало в Кърджали
  • Повдигат до дни нови обвинения за Водното огледало в Кърджали

До няколко дни и седмици ще има още обвиняеми по делото за Водното огледало в Кърджали, обеща в родопския град министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, който беше тук, за да проконтролира провеждащото се втори ден Национално пълномащабно учение „Защита 2010".

За едно такова разследване, каквото е свързаното с корекцията на коритото на река Арда в чертите на града, били нужни сериозни експертизи. Според вътрешния министър те вече били направено и очертавали кръга на виновниците, злоупотребили с парите на българския данъкоплатец, ангажирани с реализацията на този проект. Констатациите от експертизите показвали, че заграждението, което е направено на хидротехническото съоръжение, било изпълнено с некачествен бетон и нямало да може да издържи на експлоатацията на обекта през годините.

Министър Цветанов отказа да отговори дали бъдещите обвиняеми за Водното огледало са от средите на бивши министри и зам.министри. Нека господарят на разследването - прокуратурата, си свърши работата, каза той и изрази надежда и този процес да въздаде справедливост.

Като светлина в тунела за българската правораздавателна система определи Цветан Цветанов произнесената вчера осъдителна присъда на Марио Николов. На въпрос дали тя не му отваря път за политическа кариера и евентуалното му кандидатиране за президент през следващата година вътрешния министър отговори, че е рано да се говори за това сега. „Не се възприемам като кандидат президент, а като временно на поста министър на вътрешните работи и се стараем максимално с колегите да направим това ,което обществото очаква от нас", каза Цветанов.

По повод вчерашната акция на ГКПП Капитан Андреево, при която бяха задържани за вземане на подкуп трима митничари и двама от „Гранична полиция", той бе категоричен, че е „разбит мита за политически чадър над мутри и силоваци и легендата, че събираните пари заминавали за горните етажи на властта". Подобни акции ще продължат и по другите контролно-пропускателни пунктове и който взема пари, ще бъде заловен и наказан, беше категоричен вътрешния министър.