/ iStock/Getty Images
Вятърът от запад-северозапад ще отслабне, на места и стихне. Минималните температури ще бъдат между минус 4 и 1 градуса, по морския бряг малко по-високи, в София около минус 3 градуса.

През деня облачността, първоначално висока и средна, ще се увеличи и към края на деня и през нощта срещу събота само на отделни места в Източна България ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен запад-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 9 и 14 градуса, в София около 10 градуса.
 

дъжд облаци времето
iStock/Getty Images


Над Черноморието облачността ще се увеличи, но чак през нощта срещу събота е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 9 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 

дъжд облаци времето
iStock/Getty Images


В планините ще духа силен, по-късно през деня и бурен северозападен вятър. Облачността постепенно ще се увеличи, но само на отделни места по високите части ще превали слаб сняг. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 6 градуса, на 2000 метра около 0 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижава и до вечерта отново ще стане по-ниско от средното за месеца.


Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА, НИМХ