Пороите причиниха щети на много места в страната, предава NOVA. Пътят Орешак-Черни Осъм беше временно затворен заради големи количества свлечени дървета и земна маса. Няма пострадали хора и къщи.

Градушка падна в София, валежите продължават и следващите дни (ВИДЕО)

Служители на полицията отбиваха движението при Троянския манастир. Тежки машини разчистиха терена и пътят беше освободен за движение още през нощта. В община Свищов пороят изкорени дървета, отнесе шахти и разби пътната настилка.

Активирали са се свлачища и на места има до половин метър кални наноси. Дворовете на хората са наводнени, а гаражите им са пълни с кал. Наложи се да се отводняват улиците в няколко населени места.

Воден апокалипсис имаше и в Раковски. Стихията сполетя града снощи. Градушка съсипа реколтата, градът заприлича на Венеция. Десетки улици бяха под вода. Страшна буря удари и Пловдив, светкавици раздиряха  небето близо половин час. Какви са щетите?

Очакват ни облаци, следобед - гръмотевични бури и градушки

„МВР са подали сигнал за паднало дърво на един от изходните пътища. За по-големи и значителни щети нямаме информация. Говорил съм и със земеделските производители. Днес те ще обиколят посевите си и ще преценят, какви са щетите”, обясни кметът на Раковски Павел Гуджеров.

„Градушката беше най-голяма в квартал „Генерал Николаево”. В нашия двор има малки щети по посевите. Още няколко сантиметра обаче ни деляха, водата да влезе и в къщата”, разказват жителите на града.
nova.bg