Поредно отлагане на делото срещу Маргините
Поредно отлагане на делото срещу Маргините / Sofia Photo Agency, архив
Поредно отлагане на делото срещу Маргините
22100
Поредно отлагане на делото срещу Маргините
  • Поредно отлагане на делото срещу Маргините

Софийски градски съд отложи делото срещу Красимир и Николай Маринови, по-известни като братята Маргини, за 21 октомври. Заедно с Бисер Илиев, Стефан Рангелов, Иво Карагеоргиев и Веселин Тошев, Маргините са обвинени в подготовката на убийствата на финансита Никола Дамянов, ген. Любен Гоцев и Иван Тодоров -Доктора. За пореден път причина за отлагане на делото стана тежкото здравословно състояние на подсъдимия Иво Карагеоргиев, който страда от исхимична болест на сърцето, както и неявяването на  защитника на подсъдимия Стефан Рангелов, адвокат Стефан Иванов.

По време на заседанието бяха представени справки от Националния осигурителен институт. Според тях подсъдимият Иво Карагеоргиев не е здравно осигуряван от 1 януари 2005 г. до настоящия момент. Съдът поиска и проверка на представения днес и на предишното съдебно заседание болничен лист, според който Карагеоргиев се намира в тежко здравословно състояние и не може да участва в хода на процеса.

Поисканата проверка ще бъде извършена от Регионалния инспекторат по здравеопазване в София. Очаква се на следващото заседание да бъде готова и представена новата експертиза за здравето на подсъдимия.

Заместник градския прокурор Роман Василев каза: „Сами чухте на съдебното заседание, че болният не е осигуряван лично, няма осигурителни вноски. Съдът ще изиска да бъде направена проверка от Регионалния инспекторат по здравеопазването по отношение на болничните листове. Що се касае до изплащането на средствата към самите болници, това е вече друг въпрос, който ние ще си го решим".

Следващото заседание по делото е насрочено за 21 октомври.