Пореден ден на нападки между депутатите
Пореден ден на нападки между депутатите / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Пореден ден на нападки между депутатите
67656
Пореден ден на нападки между депутатите
  • Пореден ден на нападки между депутатите

Пореден парламентарен ден, в който повече от час депутатите се нападаха с взаимни обвинения. Повод стана скандалът между ГЕРБ и „Атака” от миналата седмица.

„Ние, депутатите от ГЕРБ, не се страхуваме, но се срамуваме заради тези, които скочиха срещу народен представител от ГЕРБ. Още по-силно се срамуваме и от тези, които всеки ден оплакват парламентаризма и неговите норми, но дори с една дума не осъдиха това поведение. БСП и ДПС имат най-дългото парламентарно присъствие, но облажени от крехкия кворум, който крепи жадуваната от тях власт, не осъдиха поведението на „Атака” и нейния лидер”, заяви Ирена Узунова от ГЕРБ.

В отговор Мая Манолова от БСП се обърна от трибуната: „ Въпросната госпожа Узунова присъстваше на пленарните заседание и ако имаше какво да кажат пред народното представителство, можеше да представят на разглеждане този случаи през изминалите седем дни. Което ни навежда на мисълта, че нещо се е променило през изминалите седем дни, включително по повод отношението на парламентарната група на ГЕРБ към неназованата парламентарна група и неназования неин лидер”.

„Аз разбирам декларацията на госпожа Узунова, че ГЕРБ вече се срамуват. Да, добре е да се срамуват от някои свои действия”, каза и ДПС депутатът Мустафа Карадайъ.