Политологът Евгений Дайнов отрича теория на конспирацията в случая с Доган
Политологът Евгений Дайнов отрича теория на конспирацията в случая с Доган / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Политологът Евгений Дайнов отрича теория на конспирацията в случая Доган
60612
Политологът Евгений Дайнов отрича теория на конспирацията в случая Доган
  • Политологът Евгений Дайнов отрича теория на конспирацията в случая Доган

Твърде конспиративна е теорията, че има връзка между оттеглянето на Ахмед Доган като лидер на ДПС и опита за нападение срещу него, смята политологът Евгений Дайнов.

Пред Дарик той изрази силно притеснение, че много българи поддържат теорията на конспирацията, която според него е напълно невярна в случая.

"Много е неприятно да се живее в обстановка, в която всеки, въоръжен с пистолет може да влезе навсякъде и да заплаша. Рухването на реда в България е достигнало застрашителни размери. И всеки е изоставен от държавата. Доган е добър тактик, беше усетил преди три години, че е време да се оттегли от поста, защото вреди на политиката на партията. Тогава не успя да се откачи, не го пуснаха. С известно закъснение си тръгна и някой с по-добра репутация като новия лидер Лютви Местан да започна да вади ДПС от изолация", заяви Дайнов.

На въпрос какво мисли за евентуална връзка между оттеглянето на Ахмед Доган и опита за покушение върху него, Евгений Дайнов заяви, че "толкова конспиративни и маниакално-шизофренни теории четох, че призовавам Министерството на здравеопазването да започне да раздава хапчета срещу конспиративни теории".

"Каква конспирация има тук, след като всички бяхме чели доклада на Доган, преди изобщо да започне конгресът и всички знаехме, че той ще се оттегли от поста. Не може толкова много българи и то образовани да вярват, че това е постановка или конспирация", коментира още политологът.