Политиците са длъжни да чуят исканията на протестиращите, заяви Каймаканов
Политиците са длъжни да чуят исканията на протестиращите, заяви Каймаканов / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Политиците са длъжни да чуят исканията на протестиращите, заяви в интервю за Дарик областният управител на Пловдив Венцислав Каймаканов.

Той добави, че няма никакви притеснения, ако отново се съберат недоволни пловдивчани в градинката пред областната управа. „В началото на лятото имаше няколко групи протестиращи пред кабинета ми - на тези, които са убедени какви са исканията им, и другите, изпратени и мотивирани от партийните централи. Смятам, че отговорих на въпросите на основната група протестиращи в Пловдив, категоричен е Каймаканов.

Протестиращите, изпратени от политически партии, доказаха тезата ми, че съм лично назначение на премира Орешарски, подчерта областният управител на Пловдив.

„Не принадлежа на партии и никога не съм бил член на партия. Хората имат право да изразяват своето мнение и политиците да ги чуват. Обществото трябва да контролира работата на всички политици. Протестите са израз на волята на определен кръг граждани и политиците трябва да се съобразят и с тази воля. Не смятам, че у нас се случва нещо по-различно от Европа. Това е обстановката, в която трябва да се работи", добави още Венцислав Каймаканов.

Други новини от Пловдив