/ БТА
Отново декларации от парламентарната трибуна, свързани с напрежението в политическия живот през последните дни, предава БНТ.

Христо Иванов от ДБ призова коалиционните партньори да успокоят страстите и да насочат вниманието си към решаването на важните въпроси. Напомни, че конфронтацията ще доведе до предсрочни парламентарни избори. Призова и опозицията за подкрепа за съдебната реформа.

Десислава Атанасова каза, че това може да стане само ако получат извинение за обидите, които са чули в последните месеци.

Костадин Костадинов от "Възраждане" призова за оставка на правителството, обвини ги в лъжа.

"Надявам се, че особено след една кратка почивка по Великденските празници, емоциите ще отстъпят, разумът ще се върне. Рискът да предизвикаме избори, които да бъдат спечелени от Путин, е нещо, което никой не може да си позволи да предизвика. Да нормализираме политическия живот в момента. Да не се отива към избори", каза Христо Иванов, председател на ПГ на ДБ.

"Преди няколко месеца вие отказвахте упорито дори и да говорите с нас. Когато ГЕРБ получи мандата, реакцията беше - статукво, мутри, Джипко Бибитков, и всичко останало. Дойде ли моментът, в който да осъзнаете, че в тази зала има една ПГ, излъчена от вота на българските избиратели. Искам да чуя как се отричате от всичко, което заявявахте в продължение на години", каза Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

"Нашето отечество е в опасност. Ръководено от немощно, безидейно, тежко зависимо и управленски напълно импотентно правителство. Ето защо е време за следното - нови избори, на които българският народ да се яви като на референдум за своето бъдеще", каза Костадин Костадинов, председател на ПГ на "Възраждане".
БНТ