"Номер едно е числото на победата, но и числото на обединението. Във всички кризи, в който сме изпаднали в момента, ДПС е политическата сила, която може да постави началото на обединението в българската политиката за реализирането и за преодоляването на всички кризи. Първата най-необходина за преодоляване е политическата криза, а тя минава през победата чрез изборните резултати. Надяваме се да убедим повече български избиратели да да гласуват за ДПС. Съдбата ни даде този знак", посочиха в изявление от Движението за права и свободи.

От ПП "Изправи се България", който ще се явят на изборите с номер 17, заявиха, че представляват гражданската квото "Заедно срещу системата" и са обединили всички хора, мачкани през годините от системата. Призивът им е към всеки, който вече е изгубил желание и надежда и вече не гласува. "През годините доказахме на площада, че може да надигнем глас за проблемите на хората и ще работим за тях, а не срещу тях и те ще определят нашия дневен ред". И добавиха: "Нито едно число не е от значение, хората са от значение".

Ето кои са номерата на партиите и коалициите в бюлетината

От ПП "Правото" участват с номер 22. Председателят на ПП "Правото" заяви, че са единствената партия, която е започнала борбата за възстановяване на правовата държава и държавността в България преди да влязат в политиката. "Ние имаме проектозакони, свързани с корупцията по високите етажи и реформи по съдебната система, но в Народното събрание никой не пожела да ги погледне, защото защитават интересите на българския народ. Партия "Правото" е единствената, която защитава националните интереси и интересите на бедните и онеправданите граждани на България. Ние сме център и българският народ е на първо място - неговите права и интереси".

Да си довършим работата с бюлтина номер 9, така от "Продължаваме Промянта" коментираха жребия за вота. "Само ПП може да състави стабилно правителство. Колкото повече подкрепа получи ПП, и по-малко гласове ГЕРБ, толкова по-голям е шансът да се състави стабилно управление. Това, което може да заявим още сега е, че ние няма да се коалираме с ГЕРБ, ще довършим това, което започнахме - борбата с корупцията, видяхте какво направихме на "Капитан Андреево". Ще продължим с реформата в КПКОНПИ и всичко друго, което е необходимо, за да се стартира ефективна борба с корупцията по високите етажи на властта. Увеличаване на пенсиите, увеличаване на минималната работна заплата".

Тошко Йорданов, коментира, че който иска да има морал в политиката, да има коректив и да научават нещата такива каквито са, а не каквито ги лъжат пред камерите, могат да изберат "Има такъв народ". "Сто пъти сме казали, че с ГЕРБ и ДПС коалиция няма да правим, каквото и да приказват бившите ни коалиционни партньори. Иронията в цялата работа е, че ако се стигне до съставяне на правителство, в което ние да участваме, трябва да бъдем коалиционни партньори с тях. Те не си мерят приказките, но в крайна сметка такъв е животът".

От ГЕРБ коментираха, че не разчитат на номера, за да спечелят изборите, точно както смятаме, че не гласуват машините, а гласуват хората. Рачитаме на себе си, а не на нумерологията, за да спечелим изборите. "Естествено, че това, което ще се случи след 2 октомери, е далеч по-важно от номера. Надявам се след тези избори България да има стабилно правителство - такова не може да има без участието на ГЕРБ, заяви Тома Биков. Според него ГЕРБ ще спечели изборите, при това със сериозна разлика.

БСП винаги играем за победа без значение от номера. Но в случая комбинацията от две числа е символ на дипломация, на лидерство и на баланс - качества, които БСП притежава и съм сигурен, че БСП е партията, която е необходима в следващия парламент, за да може България да върви напред и нагоре, заяви Борислав Гуцанов. Дипломацията е ключът. Това е подходът, който БСП ще възприеме след изборите, защото не раздорите и отрицанията, а именно дипломацията е това, което може да доведе страната до нещо по-добро, добави той. Приоритетите за БСП са ясни – да се продължи социалната политика, която е ключово важна за страната ни.

Надежда Йорданова коментира, че на 2 октомври с номер 25 България ще избере разума. "Демократична България" показахме, че знаем и можем как да предлагаме и въвеждаме устойчиви решения, за да възстановим държавността и да имаме институции, които да застават зад гражданите, независимо къде се намират. Да изчистим институциите от корупция, за да могат българите и бизнесът да се развиват още по-добре и да модернизираме нашата родина, за да можем всички да живеем по-добре", заяви тя.