Полицаи излизат на протест срещу присъдите за Чората
Полицаи излизат на протест срещу присъдите за Чората / снимкa: DarikNews

Полицейският синдикат в Областна дирекция на МВР в Благоевград организира днес мълчаливо шествие пред Съдебната палата в града в знак на протест срещу наложената от военните магистрати присъда от общо 82 г. затвор на петимата полицаи Мирослав Писов, Иво Иванов, Борслав Механджийски, Янко Граховски и Георги Калинков за убийството на Ангел Димитров - Чората.

Протестът е насрочен за 18:00 часа пред сградата на Съдебната палата в Благоевград.

Преди това министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще разговаря с роднини и колеги на осъдените полицаи Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Георги Калинков и Янко Граховски, съобщиха от МВР.

Срещата ще се проведе от 17:30 часа в сградата на Областна дирекция на МВР в Благоевград.

В петък синдикалното ръководство на Областната дирекция на полицията в Благоевград разпространи декларация в подкрепа на осъдените полицаи по случая „Чората", в която се казва: "Ние, полицаите, не сме убийци, не са убийци и нашите колеги Мирослав Писов, Иво Иванов, Янко Граховски, Борислав Механджийски и Георги Калинков. Ние познаваме нашите осъдени колеги и техните семейства и не приемаме абсурдното обвинение в умишлено убийство. Ние сме хора, които ежедневно изпълняват служебните си задължения, браним правата и законните интереси на гражданите".

Чората бе убит през 2005 година в Благоевград по време на полицейската акция „Респект".