Изгорели са хиляди декари гори
"Ситуацията в Хасково с пожарите е под контрол". Това каза на брифинг директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Общият брой на пожарите в страната е 247. Изгорели са хиляди декари гори и десетки хиляди декари земеделска земя. 

Бедствено положение в четири общини заради огромни пожари

Той уточни, че вчера пожарникарите са угасили 247 пожара. "Нещата в цялата страна са под контрол, въпреки това продължават да действат три огнища. Едното от които е Лесово, Твърдица и Динево", допълни гл. комисар Николов.

Той уточни, че вчера огънят е успял да влезе в населено място, като вследствие на това са изгорели седем постройки в Недялково. "Към момента няма опасност. Единствено село Лесово се наблюдава по-внимателно", каза още гл. комисар Николов.

Инцидентите са свързани с човешката дейност, но вятърът беше този, който предизвика най-много щети. В Ямбол бяха засегнати седем постройки две необитаеми къщи и една обитаема. В Сливен бе засегната промишлената зона.

"Нека да не се държим безотговорно в тези два дни, когато е обявен червен код, тъй като нещата са изключително сериозни. 15 пожара бяха потушени вчера на територията на областта. Малкото останало гори около Харманли вече ги няма", каза още Николов.

Той каза, че се очаква всеки момент да се включи Българската армия с хеликоптер. 
 
 
Брифинг на АМ "Марица"

Брифинг на АМ "Марица"

Публикувахте от Новините на NOVA в Петък, 7 август 2020 г.