Движението към настоящия момент вече е възстановено
Магистрала "Марица" бе затворена за няколко часа заради голям пожар, който вилнее между харманлийските села Рогозиново и Българин. Това съобщи областният управител на Хасково Стефка Здравкова.

Горят стотици декари гора в Хасковско

Затворен бе участъкът по АМ „Марица“ от Харманли до Любимец и в двете посоки
. Затворени за движение са и пътищата от Харманли за село Рогозиново и от Харманли за село Българин. Огънят е обхванал територия от над 5 000 декара, от които 1 000 декара гора
 
 
Публикувахте от Kiril Petrov в Петък, 7 август 2020 г.

Ситуацията се следи, като работата между институциите се координира от областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. "Силно е задимяването, не се вижда нищо и се наложи да затворим магистралата", обясни тя.

Голям пожар гори в района на община Любимец

"Движението се извършва по стария международен път Е-80. На място с пламъците се борят освен пожарникарите, горски служители, полицаи",
каза още Стефка Здравкова.

Трафикът временно беше ограничен и пренасочен по обходен маршрут поради намалена видимост вследствие на пожар в близост до магистралата.
 
 
Публикувахте от Kiril Petrov в Петък, 7 август 2020 г.

За овладяване на огъня работят 12 екипа на противопожарната служба от Хасково, извикани са и пожарникари и техника от Пловдив и Кърджали.  Заради силния вятър и високите температури ситуацията е силно усложнена и динамична. 

Препоръчваме на всички хора в района и на тези, които пътуват натам, да бъдат предпазливи и отговорни.