/ iStock/Getty Images
"Учител от Благоевград, е починал от COVID-19 през почивните дни", каза началникът на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов. Учителят е бил дългогодишен преподавал в началния курс в благоевградското Девето основно училище "Пейо Яворов".

Заместник-директорката на 32-ро СУ в София загуби битката с коронавируса

"Към днешна дата учителите под карантина в областта са 105, докато в края на октомври са били около 70", каза началникът на РУО-Благоевград. Разлика има и в причините за поставянето им под карантина. Преди две седмици по-големият процент от тях са били контактни лица.

Данните от днес показват обратното съотношение - 80 са учителите с положителен тест за коронавирус, докато контактните са двадесет и петима, което Златанов определи като обезпокоително.

При учениците няма съществена промяна в броя на поставените под карантина. В момента карантинирани са 653, от тях 23 са с положителен тест за коронавирус, останалите са контактни лица. Дванадесет паралелки в областта са под карантина.

Учител от Смолянско загуби битката с COVID-19

"На този етап не се налага затваряне на училища, тъй като няма масово заразяване в нито едно учебно заведение",
посочи Ивайло Златанов. В училищата в областта се обучават присъствено около седемнадесет хиляди ученици.

"Тринадесет хиляди са учениците в гимназиална степен на обучение, които учат в електронна среда от разстояние", допълни началникът на РУО.