Лекарка, изписана с две отрицателни проби, е починала през нощта в Александровска болница. 

"Колегата работи в Центъра за спешна медицинска помощ. Бил е констатиран с коронавирусна инфекция, след което е изписан с отрицателни резултати и към момента на приемането в изключително тежко състояние, е настъпил летален изход. Повече подробности ще бъдат дадени в рамките на настоящия ден.", каза секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов на брифинг в Министерския съвет.

„Починалата лекарка е от първите заразени, лекувана е в Окръжна, след установени 2 отрицателни проби е изписана за домашно лечение. Вчера обаче внезапно се е влошила и когато е приета веднага е интубирана. Не е стигнала до интензивното, загинала е в спешния център. Проф. Ангелов каза, че около 45 минути е протекла борбата за живота й.“, внесе яснота по случая председателят на щаба ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

„Обезпокоително е, че е излекувана. При пристигането й е направен бърз тест, който е дал положителен резултат. Днес се очакват резултатите от PCR-тест. “, каза още той.

"В тази връзка от преди няколко дни има едно съобщение на Хонконгски колеги, които правят изследване на голяма група пациенти след като са дали отрицателни резултати с бронхоскопия е взето от дълбоки лаважи, при които се установява наличието на вирусни частици. Вчера има съобщение от италиански лекари, чиито наблюдения са в малка група, в които след като са изписани, след като са дали отрицателни проби, са приети наново с резаразяване", коментира генералът. 

Според него това поставя под въпрос имунитета, който се изгражда след преболедуването на вируса. 

72 са общо починалите, инфектирани с Covid-19, а три са новите смъртни случая - мъж от Благоевград, мъж от Видин и жена от Плевен. 

23 са новите случаи на коронавирус за денонощието, от които 10 са в болница.  Два са новите случая на заразени деца във Видин и два са случаите на заразени медици в Пирогов. 

Общо заразените на територията на страната са общо 1611 души.