По три години затвор за пловдивските „Бони и Клайд”
По три години затвор за пловдивските „Бони и Клайд” / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Пловдивският апелативен съд осъди на по три години затвор станалите известни като „Бони и Клайд” обирджии. Милко Христев ще излежава присъдата си при първоначален строг режим, а съпругата му Нина Христева при първоначален общ режим. Двамата са глобени и с по 1960 лева.

Милко Христев е осъден да изтърпи отделно и изцяло наложеното му наказание от година и половина затвор, по присъда на Районен съд, тъй като по време на престъплението е бил в изпитателен срок.

Нина и Милко Христеви са осъдени за това, че за периода от 3 октомври до 12 декември са откраднали от няколко граждани вещи на стойност 800 лева. През същия период двамата съпрузи са източили 630 лева от дебитни карти на хора от Пловдив, Димитровград, Казанлък, Павел Баня и Хисар.

Подсъдимите са осъдени да заплатят на пострадалите Петя Манолова, Иванка Василева и Стоянка Колева сумата от общо 1734 лв. за причинени имуществени вреди.

Пловдивските „Бони и Клайд” са признали вината си, поради което им е наложено по - ниско наказание. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

Други новини от Пловдив