/ ThinkStock/Getty Images
Убийство от преди близо 10 години разкриха криминалисти на МВР-Пловдив. Успешната реализация е осъществена с прякото съдействие на служители от Главна дирекция "Национална полиция" и Института по психология към МВР.
 
На 30 септември 2009 г. във Второ РУ в Пловдив било образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител във връзка с грабеж на 52-годишна жена. Според сигнала, при отнемане на дамската й чанта, срещу потърпевшата била приложена физическа сила и тя била прободена с нож в тялото.
 
Разкриха убийство в Димово

След получената средна телесна повреда няколко дни по-късно жената починала в болница. Наказателното производство било преобразувано. Под наблюдение на Окръжна прокуратура-Пловдив разследването било възложено на отдел „Криминална полиция“ към МВР-Пловдив, а в комплекса от процесуално-следствените действия се включили колегите им от Второ РУ и Сектор "Базова научно-техническа лаборатория" (БНТЛ), както и служители от отдел „Тежки престъпления“ при Главна дирекция „Национална полиция“. 
 
В края на 2018 г. съвместната работа дала положителен резултат и 32-годишният извършител на грабежа бил установен. Проведеното с него полифизиографско изследване в Института по психология на МВР доказало, че той е прекият автор на престъплението.
 
В Троян разкриха убийство от преди три години

На 22 май т.г., с постановление на Окръжната прокуратура, мъжът е привлечен като обвиняем, взета му е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Работата на разследващите по цялостното документиране на случая и изясняване на всички факти и обстоятелства продължава.