Пламен Николов
Пламен Николов / БТА
Мандатът може да бъде върнат изпълнен на президента Румен Радев и преди петък. Това заяви кандидатът за премиер Пламен Николов в кулоарите на парламента в отговор на въпрос на медиите.

Той подчерта, че още, че т.нар.партии на протеста са техен предпочитан партньор. "Но, разбира се търсим подкрепа навсякъде", декларира Пламен Николов.

"По-добре да се обмисли по-дълго, отколкото да се отреже веднага", така той отговори дали се притеснява, че тези две формации все още не са дали отговор дали ще подкрепят предложения от "Има такъв народ" Министерски съвет.

ИТН призоваха ИБГНИ, ДБ и БСП да подкрепят правителството, ако припознават приоритетите им

Междувременно, ръководствата на парламентарните групи на "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" се срещнаха в Народното събрание. След разговорите председателите на групите Христо Иванов и Мая Манолова бяха лаконични и заявиха, че са обсъждали ситуацията, която и двамата определиха като "много сложна".

Христо Иванов посочи, че е говорено и за декларацията, която ИТН прочетоха от парламентарната трибуна тази сутрин и поисканата от тях подкрепа за приоритети.

„Има такъв народ“ представи предложението си за кабинет

По-рано Христо Иванов уточни, че на срещата с ИБГНИ не са се разбирали за нищо, ситуацията , по думите му е много сложна. Мая Манолова също беше кратка и подчерта, че няма новини от срещата с ДБ.
 
БТА