Кандидатът за министър-председател на „Има такъв народ“ прие мандата от президента Румен Радев
Кандидатът за министър-председател на „Има такъв народ“ прие мандата от президента Румен Радев / Георги Димитров
Кога ИТН са представили на държавния глава своя кандидат за премиер при връчването на мандата за съставяне на правителство?

На този въпрос отговарят от прессекретариата на президентството във връзка с отправени от медиите питания относно връчения на 30 юли 2021 г. мандат.

МОН провери дисертацията на Пламен Николов
 
Преди възлагането на мандат за съставяне на правителство от министър-председателя, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 46-ото Народно събрание, е представено Решение на парламентарната група на ПП „Има такъв народ“, с което посочват г-н Пламен Николов за кандидат за министър-председател и Декларация за отговаряне на условията за избиране на народни представители, на основание чл.110 във връзка с чл. 65, ал. 1 от Конституцията на Република България.

Слави Трифонов се появи изненадващо във видео, за да отговори на актуални въпроси 

Позицията на Президентството идва в отговор на въпроси в публичното пространство в последните дни за това дали е бил спазен конституционният срок за издигане на кандидат на министър-председател. На този въпрос самият Николов отговори още в петък, че срокът е бил спазен, но не каза с подробности кога е получил предложението от "Има такъв народ". Името на номинацията на ИТН стана ясно при самото връчване на мандата от президента Румен Радев, което се състоя в петък.