Искам да направя България просветена страна, обяви той
Кандидатът за министър-председател на "Има такъв народ" Пламен Николов заяви в предаването "Панорама" по БНТ, че преди две седмици е имал среща със Слави Трифонов и тогава са решили да бъде издигната кандидатурата му за премиер.

Запитан дали е предимство или недостатък, че не е познато лице, Николов отговори: "и двете - недостатък е, защото хората нямат пряк поглед върху моята кариера, а е предимство, защото България не е имала премиер като мен досега. Човек, който идва от бизнес средите, човек, който има от една страна хуманитарно образование и бизнес опит, аз съм една възможна амалгама между двете неща. Мисля, че не сме имали такава констелация в политическия ни живот".

Кой е Пламен Николов - кандидатът за следващ министър-председтел на България

За мен стоят много успешни проекти и смятам да използвам опита в политиката, заяви още той.

Той каза още, че правителството на "Има такъв народ" няма да вдига данъците.

Пламен Николов е кандидатът за премиер на „Има такъв народ“, Радев му връчи мандата за правителство

Николов заяви, че с ДПС нямат никакви договорки.

Решенията, които ще се взимат по отношение на Северна Македония, няма да се водят по линия на конфронтацията, каза още Николов.

Изявление на „Има такъв народ“ след връчването на мандата (ВИДЕО)

Дали е мечтал да бъдете най-силният човек в България. "Не мисля и, че ще бъда. България е парламентарна република - най-силен е народът".

Искам да направя България просветена страна, обяви Николов. Това ще стане като правителството заложи на образованието, иновациите и културата.

„Няма да чегъртаме, ще управляваме със силата и таланта на всички. Изчегъртването няма да бъде стратегия на правителството, ще търсим консенсус”, каза той.