Пирински заминава на тридневно посещение в Македония
Пирински заминава на тридневно посещение в Македония / netinfo
Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Георги Пирински, заминава на официално посещение в Македония. Визитата е по покана на председателя на Събранието на Македония Любиша Георгиевски.

Посещението на Пирински става в момент, когато между властите в Скопие и тези в Атина се водят важни преговори за разрешаването на спора около името на западната ни съседка.

Гърция заплашва с вето при евентуална покана за Македония от страна на НАТО по време на предстоящата среща на алианса в Букурещ, ако не се стигне да разрешаване на 17-годишния спор.

По време на престоя си в Охрид българската парламентарна делегация ще се срещне с представители на Парламентарните групи от ВМРО – ДПМНЕ, на СДСМ, на НСДП и на Либералната партия, съобщава БГНЕС.

След това нашата делегация ще поднесе цветя на паметниците “Свети Климент” и “Свети Кирил и Методи”.

В делегацията са включени председателят на Комисията по отбрана Ангел Найденов и заместник-председателят на Комисията по външна политика Пламен Ранчев от ПГ на Коалиция за България, както и председателят на Комисията по транспорт и съобщения Йордан Мирчев от ПГ на НДСВ.