Пиян шофьор уби момиче в катастрофа
Пиян шофьор уби момиче в катастрофа / снимка: Sofia Photo Agency

18-годишно момиче загина при тежка катастрофа в село Книжовник. Момичето пътувало към Хасково в лек автомобил "Опел", управляван от 26-годишен мъж от маджаровското село Долно съдиево. Водачът шофирал след употреба на алкохол.

Заради движение с несъобразена скорост, на десен завой шофьорът изгубил контрол над автомобила. Опелът преминал в лентата за насрещно движение, ударил се в парапета на мост, преобърнал се и е паднал в реката.

Загиналото момиче е от Хасково. То е починало на място. В колата са пътували още двама мъже, на 27 и 21 години, които не са пострадали. Не е пострадал и шофьорът на автомобила. В кръвта му са установени 1,6 промила алкохол. Задържан е за 24 часа. 
 
През изминалото денонощие на територията на страната са станали 20 тежки пътно-транспортни произшествия с 9 загинали и 21 ранени, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От началото на месеца са станали 121 тежки катастрофи с 19 убити и 148 ранени. От началото на годината са станали 4081 тежки пътни инцидента с 504 загинали и 5039 ранени.