Петков: Срещите ми с оперативно интересни лица са документирани
Петков: Срещите ми с оперативно интересни лица са документирани / netinfo

Срещите ми с лица, разработвани от службите, са документирани и това може да бъде проверено, съобщи вътрешният министър Румен Петков. Той допълни, че няма да уточнява с кои хора се е срещал, за да не попречи на работата на полицията.

Румен Петков допълни още, че срещите му с хора, разработвани от МВР, са ставали със знанието на оперативните работници, работили по случаите, като допълни, че е с ясното съзнание, че подобни срещи са правени и преди от други министри.

„Аз нямам навика да сядам на една маса със Сульо и Пульо. Знам какво ще върви по интернет, след това, което казвам сега. Когато говорим за такъв тип срещи, те се организират по съответен ред. Аз когато се срещам с такъв тип оперативно интересни лица има съответната документация и тя може да бъде проверена във всеки един момент. Когато някой ми каже, ти си се срещал нерегламентирано с този или онзи, с когото се работи, и си се срещнал сам, си взимам шапката и си отивам”.

Вътрешният министър каза още, че е информирал вътрешната комисия в парламента за срещите си както и за това, че по не малка част от престъпните босове у нас не е работено дълго време. Румен Петков съобщи и това, че по групата на Димитър Желязков – Очите не е работено преди 2003 година както и че през този период МВР не е работило и по Пламен Галев и Ангел Христов.