Петков иска промени в наредбата за издаване на разрешително за оръжие
Петков иска промени в наредбата за издаване на разрешително за оръжие / снимка: Sofia Photo Agency

Промени в наредбата за издаване на разрешително за носене на оръжие поиска вътрешният министър Румен Петков във Варна по повод убийството на 15-годишната Лиляна. Момичето беше застреляно в Трън от педофила Асен Илиев със законно притежавана от него ловна пушка.

90% от отказите на МВР за издаване на разрешителни биват отхвърляни после в съда, сочи статистиката на ведомството. Следващите дни ще бъдат отново оповестени мерките, които вътрешното министерство е предложило още преди 2 години.

Румен Петков е разпоредил на главния секретар на МВР да окаже пълно съдействие на ДАНС при проверката за корумпирани служители, която беше разпоредена след сигнал на ген. Атанас Атанасов от ДСБ. Ако бъдат открити нарушения, ще бъдем безкомпромисни към провинилите се, допълни вътрешният министър.

Според него задържането на брата на Антон Милтенов-Клюна - Камен, след инцидента от тази нощ в столично заведение, е сигнал, че МВР действа бързо и професионално.

Ключовете на 47 нови автомобила „Опел” и „Лада” връчи Румен Петков на ОДП–Варна. До края на годината ще бъдат доставени още 8 коли, с което автопаркът ще бъде подменен изцяло.

Други новини от Варна