Президентът Румен Радев да си подаде оставка и да си основе политическия проект, заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Думите му са коментар на решението на държавния глава да сезира Конституционния съд срещу избора на новите съдии.

"Бяха избрани двама достойни кандидати, които ще положат клетва в петък. Радев просто си анонсира в момента проекчето  „Трети март“ и затова се опитва да влезе във война с евроатлантическото мнозинство, този проруски президент. Съветвам го да не се занимава с това, просто  да подаде оставка днес, да си основе проекта и да излиза да се занимава с избори. Да не се крие зад имунитета си", допълни Пеевски.

Зам.-председателят на ДПС смята, че "президентът се страхува  да излезе като лидер на тази партия и пак ще сложи някое „бау бау“ отпред, както го е правил досега и ще се скрие".

"Днес Нинова го съветва да скача – той скача. Първо да реши дали е нейното цирково куче или ще става лидер на партия. Но той се страхува да основе партия, защото се страхува за имунитета си. Пълният имунитет, който има в момента. Какво стана с разследванията за президента Радев. Да сте чули нещо за тях?", запита Делян Пеевски.

"Може би трябва да видим в какви отношения е той с главния прокурор. Да не би да има дела на трупчета? Хубаво е да поровите, какво се случи с записания разговор, където той спасяваше дамата на сърцето си, има ли край това дело или няма? Къде е скрито? От Гешев? От сегашния главен прокурор? Или от някой друг? Това са въпроси, на които президентът Радев трябва да отговори", категоричен бе Пеевски.