Пак разследват най-бързия бял мъж на планетата
Пак разследват най-бързия бял мъж на планетата / DarikNews
Пак разследват най-бързия бял мъж на планетата
26669
Пак разследват най-бързия бял мъж на планетата
  • Пак разследват най-бързия бял мъж на планетата

По-малко от два месеца след като лежа в ареста за хулиганство бившият най-бърз бял мъж на планетата отново влезе в полицейските хроники. Навръх Националния празник Николай Антонов потрошил механа в родния си град Разград.

Инцидентът е станал около 05:10 ч. на 3 март в механа "Каприз" в Разград. С удар с твърд предмет 41-годишният Николай Антонов потрошил част от заведението - счупени са две панорамни стъкла с размер 3 кв. м., входната врата на механата и част от декоративната ограда. Срещу бившия световен шампион по лека атлетика е образувана проверка за увреждане на чужда собственост. Санкцията за подобно престъпление е лишаване от свобода до пет години.

Антонов се появява в криминалните хроники за втори път през тази година. На Йордановден в бистро в центъра на Разград той напсувал и ударил 33-годишен мъж с юмрук в главата. Тогава шампионът бил видимо пиян, обясниха присъстващи. По Указа за борба с дребното хулиганство Антонов бе осъден на седем дни арест.

Той е световен шампион на 200 м. бягане в зала от 1991 г. и европейски в същата дисциплина година по-късно. И до днес републиканският му рекорд на 200 м. - 20.20 сек., поставен преди 19 години, не е подобрен. Антонов бе известен като "най-бързия бял мъж на планетата", тъй като на финалите на големи първенства конкуренти му бяха единствено чернокожи състезатели.

След края на спортната си кариера Антонов са завърна в родния Разград. През 2003 г. направи опит за самоубийство като си преряза вените и се наръга в корема. Лекарите го спасиха, бе лекуван и от наркотична и алкохолна зависимост.