Отстраняват пораженията, нанесени от дъжда в Добрич
Отстраняват пораженията, нанесени от дъжда в Добрич / снимкa: Sofia Photo Agency

Продължават отводнителните дейности в Добрич след поройния дъжд, паднал в следобедните часове вчера. Екипи на пожарната и на Гражданска защита в Добрич работят в промишлената зона и на адреси в града.

До 1 часа след полунощ са отводнени около 75 помещения. В района на сериозно пострадалите фирми "Недмобил" и "Римекс инженеринг" няма ток и вода. Продължава изпомпването на вода от складове и офиси.

И тази сутрин в пожарната продължават да постъпват съобщения от граждани за залети помещения, каза за Дарик шефът на "Пожарна безопасност и спасяване" комисар Димчо Симеонов. Вчера и през нощта огнеборците са посетили 56 адреса. В село Преселенци е отводнена изба в къщата на английски граждани.

В курорта Албена, където също имаше порой, пожарникарите са отводнили приземни помещения на три хотела. Отстранени са и няколко паднали дървета.

Според Vremeto.bg днес облачността ще се задържи значителна над по-голямата част от страната, а в Западна България и Рило-Родопската област ще има превалявания от краткотраен дъжд.

Други новини от Добрич