Отстранени областни управители от ГЕРБ дадоха пресконференция в партийната централа
Отстранени областни управители от ГЕРБ дадоха пресконференция в партийната централа / БГНЕС
Отстранените от служебния премиер областни управители от ГЕРБ приемат акта на освобождаване, но не са съгласни с мотивите. Те не искат извинения, но желаят да бъде изчистено името на областната администрация като институция, заявиха те на пресконференция в партийната централа.

Областният управител на Монтана Ивайло Петров обяви, че в петък подава оставка и няма да чака да бъде отстранен със същия мотив като неговите колеги - сигнали за съмнения за манипулации на предстоящия парламентарен вот. Затова резонен бил въпросът дали в такъв случай са манипулирани президентските избори.

Правителството освободи половината областни управители и назначи нови

Областният управител на Монтана Ивайло Петров
netinfo


За какво са сменени всички тези областни управители, нашата функция, след оставката на правителството "Борисов 2", остава провеждането на честни избори, не разбира Стоян Пасев, бившият вече областен управител на Варна. И категорично изключи възможността за манипулации, още повече, че част от освободените областни управители са повече от един мандат на поста и са организирали и провеждали поредица от вотове, без да има съмнения за манипулации.

Служебният кабинет освободи още 7 областни управители и назначи нови

Пасев декларира, че не искат извинение, а има законова възможност от стенограмата да бъде заличен мотивът и те да бъдат освободени без мотиви.

Премиерът е в правомощията си да освободи областните управители, ние прокарваме политиките на местно ниво, така че всеки нов кабинет е в правото си, но не приемаме мотивите, подчерта Стоян Пасев.
Колегата му от Габрово Николай Сираков, отстранен с втората "вълна", допълни, че без мотиви е по-професионално, но идвал въпросът за легитимността на взетите решения и подписаните документи в деня на освобождаването му.

Смененият областен управител на Варна Стоян Пасев
БГНЕС


ГЕРБ: Червена метла прави чистката на областни управители, държи я НДСВ

Дали ще се обърнат към съда щяло да зависи от това на каква база са подадените срещу бившите вече областни управители сигнали. Да видим дали въобще има сигнали, на каква база са те и тогава може да се обсъжда дали да се обърнем към съда, обясни Пасев.
БТА