ГЕРБ
ГЕРБ / БГНЕС
ГЕРБ пита превръща ли се БСП в невидим кадровик в служебния кабинет. Този въпрос постави на пресконференция политологът Антон Тодоров по повод решението на премиера Огнян Герджиков да освободи 14 областни управители и да назначи други, голяма част от които според ГЕРБ са кадри или свързани със Социалистическата партия и НДСВ.

Правителството освободи половината областни управители и назначи нови

От ГЕРБ уточниха, че не атакуват законовото право на премиера Герджиков да извърши тези назначения, но възниквали съмнения за възраждане на тройната коалиция през задния вход, без дори да са спечелили парламентарните избори. Кой дава папката с назначенията на служебния премиер и дали не се случва това зад гърба на президента Румен Радев, попита Георг Георгиев.

Георг Георгиев
БГНЕС

По думите му това можело да злепостави държавния глава. От партията на Борисов обърнаха внимание, че рокадите са станали, докато президентът беше на посещение в Германия.

Трябва да се види откъде "червената метла", която извърши чистката, държана от ръката на НДСВ, получава гориво за това, коментира Димитър Главчев. От ГЕРБ настояха отговори да дадат Корнелия Нинова или премиерът Герджиков. Оттук нататък БСП да носи отговорност за провеждането на предсрочния парламентарен вот, призова Тома Биков. ГЕРБ се притеснява и от възможността да се повтори аферата "Костинброд".
 
БТА