Отново затруднено движение след празничните дни
Отново затруднено движение след празничните дни / netinfo

На автомагистрала „Хемус" в района на тунелите в посока София през деня се образуваха големи задръствания. Обстановката бе влошена и от мъгливото време и хлъзгавата пътна настилка. От КАТ посъветваха шофьорите по възможност да използват стария път през Искърското дефиле.

В късния следобед се увеличи трафикът на влизане през Владая. Слушатели на Дарик се оплакаха, че на места пътищата не се почистват и опесъчават. По магистрала "Тракия" движението бе интензивно, но без задръствания.

Междувременно ТИР, завъртял се на главен път Е 79 между Враца и Монтана, създаде затруднения за движението. След като се повредила скоростната кутия на тежкия камион той аварирал, препречвайки едното платно на баира след разклона за село Краводер по посока Монтана.

В столицата пък трафикът се увеличи с връщането в София на граждани, прекарали почивните дни в провинцията. Натоварване в автомобилното движение в късния следобед се забелязваше по булевардите „Дондуков”, „Мария Луиза”, „Сливница”, „Тодор Александров”, „Христо Ботев”, „Цар Борис III” и останалите основни булеварди. На централните авто- и жп-гара пътнико-потокът също бе увеличен, установи проверка на Дарик. По линиите на градския транспорт често се забелязват екипи от контрольори. Колите на градския транспорт се движат по разреден празничен график.

От Централна гара такситата возят на минимална цена от 1.40 лева километър. В първия ден след Коледа се нормализира и излитането и кацането на самолети на Летище София. Заради мъглата сутринта обаче отново имаше анулирани полети.