Пореден ден на смут на къмпинг „Каваци” край Созопол заради опитите съдия-изпълнител да въведе във владение семейство Баневи, предава NOVA

Извадиха 300 тома доказателства за отнемане на имуществото на Баневи (СНИМКИ)

Фирмата на Николай и Евгения Баневи - "Русалка Холидейз" ЕООД си върна пълноправното управление на къмпинга с решение на районния съд в Бургас. Според него, фирмата, която сега стопанисва къмпинга, неправомерно е влязла във владение.

В същото време къмпингът има наемател - физическо лице, което претендира за правото си да работи през летния сезон. „В този случай законът е категоричен - ЧСИ трябва да спре изпълнението, да ни даде законовия срок, за да може ние да направим възражение и пред съда да поискаме спиране. Той грубо погазва закона като не го прави”, каза Мария Николова,  пълномощник-наемател на къмпинг „Каваци”.

Отнемат плажни имоти и яхта на Баневи, ако окръжните магистрати в Бургас одобрят

„Оставете ни да си свършим работата и ако има нещо допълнително ще ви дадем някакво изявление”,
коментира помощникът от ЧСИ Ивайло Бакалов. „Решението подлежи на обжалване, но е написано, така че се изпълнява предварително.

Значи те могат да обжалват, както ние обжалвахме тяхното първо дело и ако съдът прецени друго, моля да заповядат”, каза Мария Маринова, представител на „Русалка Холидейз”.
nova.bg