Отложиха ремонта на Фритьоф Нансен
Отложиха ремонта на Фритьоф Нансен / netinfo

Столичната община се отказва от ремонт на ул. „Фритьоф Нансен”, включена в програмата за основна рехабилитация на улици, тъй като настилката била в добро състояние.

Вместо нея основно преасфалтиране ще се извърши по ул. „202” в района на Централни гробища, където положението било по-сериозно. Това съобщи кметът на София Бойко Борисов. Той присъства на откриването на ремонтирания вече бул. „Петко Тодоров” от бул. „България” до ул. „Мидия”. Участъкът беше затворен за ремонт на 12 август заедно с още няколко пътни отсечки по централни софийски булеварди. Обновяването на настилката по тях се извършва с 20 млн. лв. банков кредит.

В понеделник сутринта кметът ще открие и основно преасфалтирания бул. „Ген. Скобелев” от бул. „Прага” до Руски паметник, където и подменена и канализационната система. Основно преасфалтиране, подмяна на мантинели и оправяне на тротоари се извършва все още по булевардите "Мария Луиза" от Централна ж.п. гара до надлез "Надежда", "Иван Гешов" между бул. "България" и ул. "Георги Софийски", "Пейо Яворов" между улиците "Ситняково" и "Стоян Михайловски" и "Александър Стамболийски" между пл. "Св. неделя" и бул. "Христо Ботев".

В средата на септември се очаква да започнат ремонти и по булевардите "Янко Сакъзов", "Мадрид", "Шипченски проход". Освен преасфалтиране по тях ще се подмени и трамвайния релсовия път. До 3 септември продължава да е затворен участъка по бул. "Мария Луиза" между булевардите "Тодор Александров" и "Александър Стамболийски". Там се оправя настилката, подменят се трамвайни релси и се изграждат пилони за продължението на метрото към Ректората.