Отложиха делото срещу англичанина О’Конър
Отложиха делото срещу англичанина О’Конър / netinfo

Софийски градски съд отложи делото срещу англичанина Шей О’Конър за изнудване на неговия съгражданин Джонатан Търстън. Причината за отлагането е неявяването на двама основни свидетели по делото.

По време на заседанието бе разпитан братът на съпругата на О’Конър. Според разказа му О’Конър обвинява своя съгражданин и работодател Търстън за разтрогнатия си брак. Миналата година съпругата на Шей Анита получава анонимно телефонно обаждане от жена, която твърди, че има връзка с англичанина в България. Анита напуска мъжа си, като взема със себе си и трите им деца. О’Конър набеждава работодателя си за инициатор на телефонното обаждане и започва да го заплашва.

О’Конър бе задържан през януари миналата година при акция на столичната полиция и пазарджишки спецполицаи. Чужденецът бе задържан в момент на получаване на 10000 евро от съгражданина си Търстън, който е строителен предприемач, а обектите му са основно по Черноморието. Сигналът за изнудването е бил подаден от съпругата на предприемача Райна Търстън. Следващото заседание по делото ще е на 25 март. Тогава трябва да бъде разпитана съпругата на подсъдимия Анита, както и неговият колега Стефан Братанов.