Откритият хероин, увит в матраци на ГКПП „Капитан Андреево“, е на стойност над 16,7 млн. лева. 

хероин
Прокуратура


Дрогата е била разпределена в 156 спални матраци, уточниха от агенция "Митници". Общото брутно тегло на наркотика е 402 кг.  

хероин
Прокуратура


Заловеното количество хероин е рекордно за последните пет години, каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Той съобщи, че по случая не е имало информация от партньорски служби, работено е основно на принципа анализ на риска. Активирани са всички канали за получаване на информация от страните, през които е минал камионът, заяви Стоянов.

хероин
Прокуратура

400 кг хероин, увит в матраци, откриха на ГКПП „Капитан Андреево“

хероин
БГНЕС

Шофьорът на товарния автомобил е турски гражданин, той е представил редовни документи, в които пишело, че е превозвал от стока от Иран в посока друга държава от ЕС. Посочил е, че превозва спални матраци. Окръжна прокуратура - Хасково му е повдигнала обвинение.

хероин
БГНЕС

хероин
БГНЕС

Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да поиска мярка постоянен арест.

В залата на Агенция „Митници" на ГКПП „Капитан Андреево" се проведе съвместен брифинг с Людмила Петкова – вицепремиер и министър на финансите, Калин Стоянов – министър на вътрешните работи, Иван Стоянов – окръжен прокурор на гр. Хасково, Георги Димов – директор на Агенция „Митници“ и Пламен Павлов – заместник-директор на Агенция „Митници“ .

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня