/ iStock/Getty Images
От сряда до 29 юли гръцките власти ще пропускат през ГКПП "Кулата-Промахон" само с отрицателен тест за COVID-19. Резултат за теста трябва да бъде преведен и на английски език, а от него до преминаването на границата не трябва да са минали повече от 72 часа.

Това гласи решение на гръцките власти, публикувано официално снощи.

Важно за пътуващите: Електронният формуляр за влизане в Гърция няма да работи до 14 юли

Туристите ще трябва да притежават документ за отрицателен PCR тест, направен в сертифицирана държавна или частна лаборатория, в рамките на 72 часа преди пътуването.

Преводът на английски език трябва задължително да включва трите имена на пътника и номера на паспорта или личната му карта.

Вчера посолството на Гърция в България информира, че във връзка с предстоящите промени на правилата за влизане през ГКПП „Кулата-Промахон“ задължителният за попълване електронен формуляр, генериращ QR код, няма да бъде наличен за пътуване до 14 юли 2020 г., вторник, 00:01 ч.

Пътуващите, които вече са издали своите формуляри, все още ще могат да преминат граничния пункт, но граждани без формуляр няма да бъдат допуснати да влязат и ще трябва да отложат пътуването си за 15 юли, съобщиха от МВнР.