Осъдиха служителка на КАТ за фалшиви шофьорски книжки
Осъдиха служителка на КАТ за фалшиви шофьорски книжки / netinfo

Пловдивският военно-окръжен съд осъди на шест месеца пробация служителка на КАТ заради издаване на фалшиви шофьорски книжки. Срещу Виолета Джагалова от военно-окръжната прокуратура в Стара Загора бе повдигнато обвинение за длъжностно престъпление. До присъдата се стигна след споразумение с прокуратурата и така не бяха разпитани призованите по делото близо 30 свидетели.

Срещу бившата служителка на КАТ, 52-годишната Виолета Джагалова, е повдигнато обвинение по член 282 по Наказателния кодекс. Според обвинението като гражданско лице тя приема документи на хора, които желаят да си извадят документи за шофьорски книжки. Заявленията се подават при нея на гишето. Тя знае, че хората не са карали курсове, но изготвя картончета, на които пише, че са изкарали курсове преди години – някои в Русия, други в България. Когато се изискват списъците от ДАИ или от КАТ става ясно, че това са неправоспособни водачи. На база на тези картончета се подават заявленията за подмяна на шофьорските книжки. Джагалова изпраща преписките с документите за всяко едно от лицата в полицията и така се изготвят книжките. С такива шофьорски книжки са се сдобили 15 човека, но се говори за още 15, които не са доказани. Повечето от собствениците на фалшивите книжки са от ромски произход и са гурбетчии в чужбина. За услугата Виолета, по думите на свидетели, е получавало по 500 евро от човек.

Джагалова е уволнена дисциплинарно със заповед от 17 юли миналата година, но в момента води дело за възстановяване на длъжност.