Оставиха в ареста задържаните за стрелбата в Своге
Оставиха в ареста задържаните за стрелбата в Своге / снимка: Sofia Photo Agency - Надя Коцева
Оставиха в ареста задържаните за стрелбата в Своге
21183
Оставиха в ареста задържаните за стрелбата в Своге
  • Оставиха в ареста задържаните за стрелбата в Своге

Красимир Димов и Владимир Николов, които в петък обраха къща, откраднаха кола и раниха тежко 40-годишния полицай Любомир Митов край Своге, остават в ареста. Решението е на Софийския окръжен съд.

Двамата обвиняеми са направили самопризнания пред съдия, при което Николов е признал, че е стрелял по полицая Митов. За такова престъпление законът предвижда от 20 до 30 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

Съдът счете, че има обосновано предположение за авторство на престъплението, както и опасност обвиняемите да се укрият или извършат ново престъпление. Прокурор Нина Панчева подчерта, че начинът на извършване на деянието сочи висока степен на обществена опасност.

Обвиняемият Красимир Димов призна пред съда, че налагането на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража" е напълно основателна. От двамата единствено стрелецът Николов е криминално проявен.

Първоначално след стрелбата бяха задържани четирима души, но двама от тях - Георги Минев и Иван Милев, бяха освободени поради липса на доказателства. Прокурор Панчева заяви, че на този етап прокуратурата приема, че те не са участвали в обира. Настоящето решение на Софийския окръжен съд може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Оставиха в ареста задържаните за стрелбата в Своге
netinfo