Още 50 семейства от бедстващите райони ще получат еднократна помощ от 325 лева
Още 50 семейства от бедстващите райони ще получат еднократна помощ от 325 лева / снимка: Impact Press Group

Още 50 семейства от бедстващите райони в Югоизточна България ще получат еднократна социална помощ от 325 лева, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика. 20 семейства от село Обручище, община Гълъбово, ще получат средствата днес, а останалите 30 семейства от Свиленград - в понеделник. Общият размер на отпуснатите до момента еднократни помощи е 90 675 лева. Те са предназначени за неотложните нужди на населението в бедстващите райони.

Дирекциите "Социално подпомагане" на територията на страната продължават да събират дарения и да изпращат пратки с топли дрехи, одеяла, чаршафи и обувки в помощ на бедстващите от района на наводненията в общините Харманли, Свиленград, Любимец и Гълъбово.

Социалното министерство чрез Агенцията по заетостта целево разкрива 50 работни места при 4-часов работен ден в аварийни групи за изпълнение на неотложни действия по спасителни и възстановителни работи за общините Харманли и Свиленград. Периодът на работа на аварийните екипи е от 9 февруари до 31 март, по националната програма "От социални помощи към осигуряване на заетост".