Опозицията определи като закъснели промените в кабинета
Опозицията определи като закъснели промените в кабинета / снимка: Sofia Photo Agency

Промените в кабинета, които премиерът анонсира като радикални по време на дебатите в парламента, опозицията определи като закъснели, козметични и безсмислени. Ето аргументите на ОДС, „Атака”, БНД, ДСБ и БНС.

„Закъсняхте с промените, не прочетохте докрай социологическите проучвания”, каза Борислав Китов от БНС. Промените стават под натиска на българските граждани и Брюксел, не толкова на опозицията, констатира той.

Това не са структурните промени, които ни бяха обещани, прилича на закъснял авариен ремонт, който да дотътри държавната машина до сервиза, заяви лидерът на парламентарната група на ОДС Йордан Бакалов. Според него осъществените промени в кабинета са без смисъл, без политика и на базата на аритметиката.

"Атака" призоваха цялата опозиция да бойкотира парламента, да го напусне и да бъдат предизвикани предсрочни избори.

Лидерът на ДСБ Иван Костов констатира, че това е инкогнито и принудени промени в правителството, тъй като управляващите нямат представа защо ги правят. Новият вицепремиер по еврофондовете щял само да алармира докато се създадат институциите за контрол на евросредствата, щели да минат месеци, каза Костов. Този вице трябва да прави политика, не да е звънче и да алармира, заяви той.

От БНД заявиха, че дебатите по промените в кабинета са фарс, в който няма да участват, защото са обявили 25 мерки за изход от кризата.