Ще бъде предимно слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 33 и 38 градуса, по-ниски - по морския бряг.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури: 27-30 градуса. Температурата на морската вода е около 25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 27, на 2000 метра - около 21 градуса.

И в четвъртък ще бъде горещо, над по-голямата част от страната - и слънчево. Над планинските райони в Западна България ще се развива купеста облачност, около и след обяд там не са изключени изолирани краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб до умерен, от изток-югоизток. В петък на повече места в Западна България ще се развива и по-мощна, купесто-дъждовна облачност, ще превали и прегърми. Там дневните температури ще са по-ниски; в Източна ще остане слънчево и горещо.
БТА, НИМХ