/ iStock
Двама мъже са привлечени като обвиняеми за измама на стойност 120 хиляди лева, извършена чрез манипулирани документи за самоличност, съобщи на брифинг говорителят на Софийска районна прокуратура Николай Николаев.

Той добави, че предстои внасяне на искане в съда за постоянния им арест, засега те са задържани за до 72 часа.

Наблюдаващият прокурор Теодора Тодорова заяви, че двамата са поискали да изтеглят кредит и са представили пред банков служител документи за самоличност с техни снимки, но данните на тях са били на други реални, платежоспособни граждани.

БТА

Измамата е извършена през юни и юли месец, като банката е подала сигнал до органите на реда, след което е започнала работата по случая. Разследването продължава, като се проверява как са изготвени фалшивите лични документи, дали двамата обвиняеми са имали съучастници, както и дали са вършили и в други банкови институции подобни измами.

Главен инспектор Йордан Пешев от "Икономическа полиция" към СДВР коментира, че сигналът за измамата е подаден преди около месец. Той уточни, че след интензивна работа извършителите са установени и арестувани. Също така отбеляза, че обвиняемите не са познати на полицията и нямат криминални прояви.

Пешев добави, че няма да се наложи реалните граждани, чиито данни са използвани, да връщат отпуснатия кредит.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Константин Костов/БТА