/ Gulliver photos/Getty images
Зверска атака срещу първия заразен с COVID-19 тенисист на турнира в Задар (Хърватия) Григор Димитров дойде от организатор на надпреварата, пише Gong.bg. Пожелалият анонимност човек говори пред Jutarnji list и директно обвини Гришо, че два дни е бил във видимо влошено състояние, но е отказал да се тества.

12 души са под карантина след посещението на Григор Димитров в Хасково

"Той е виновен за всичко, което се случи и за това, че се заразиха още хора. Поведението му е непростимо. Ако беше съобщил навреме, вирусът нямаше да се разпространи. Той застраши здравето на всички. Още в петък му беше зле, но отказа да се тества. Предполагам, че е заразил останалите на баскетболния мач. Там играчите бяха в много близък контакт, имаше единоборства. Може това да се е случило и на вечерята, където друг заразен - Борна Чорич, седеше срещу него", коментира организаторът на турнира в Задар.

Поставят под карантина всички, които са контактували с Григор Димитров в Хасково (ВИДЕО)

В същото време сръбското издание Telefraf.rs твърди, че Гришо може би е бил болен още преди пристигането си в Сърбия, тъй като е бил твърде предпазлив и поведението му не съответствало на това на останалите. Той не присъствал на разходката по улица "Скадарлия" с Джокович, Зверев и Тийм. Странял от феновете и единствен попитал дали трябва да носи маска при пристигането си на летището. Не блеснал и на корта, от което ставало ясно, че нещо не е наред с него, пише сръбската медия.
Gong.bg