Общински съветник съди Лечков за обида
Общински съветник съди Лечков за обида / БГНЕС
Общински съветник съди Лечков за обида
25328
Общински съветник съди Лечков за обида
  • Общински съветник съди Лечков за обида

Съдебно частно наказателно дело за обида срещу кмета Йордан Лечков е образувано в Сливенския Районен съд. Искът е предявен от общинския съветник, избран с листата на „Атака" - адвокат Елена Попова. В него се предявяват и 5000 лева за неимуществени вреди, които Попова отредила за благотворителност.

Обидата била нанесена по време на заседание на правната комисия и в присъствието на комисията по устройство на територията и общинската собственост към Общинския съвет, където се обсъждала и продажбата на поредната градинка, разказва Попова. Според нея Лечков нарекъл олигофрен нейния близък Цаньо Дончев - бивш директор на сливенската топлофикация, и заявил, че той пише доноси. После кметът употребил същата дума и по неин адрес и заплашил, че ако реши, ще смачка съветничката.

„Оставам без коментар" бе краткият отговор на Йордан Лечков във връзка с делото. На първото заседание на съда той е депозирал молба, че е възпрепятстван да се яви и второто заседание по делото е насрочено за 24 февруари.

Казуса ще решава съдия Никола Маринов. По-рано друг съдия си е дал отвод, потвърдиха пред Дарик от Районния съд в Сливен.

Други новини от Сливен