Община Хасково построи 15 къщи за многодетни семейства
Община Хасково построи 15 къщи за многодетни семейства / снимкa: Sofia Photo Agency

Община Хасково построи 15 къщи за многодетни семейства, които попадат в графата "социално слаби граждани". В изграждането на новите жилища са инвестирани около 900 000 лева от общинския бюджет. Това съобщи кметът на Хасково Георги Иванов, който покани днес местните журналисти да разгледат къщите.

Това е първият етап от строителството на общо 30 къщи в града. Останалите биха могли да бъдат готови през следващата година, ако успеем да осигурим финансирането им, добави кметът. Той припомни, че Министерството на труда и социалната политика е обещало да подпомогне за осъществяването на проекта.

Къщите са двуетажни и еднотипни - с по три стаи, дневна, кухненски бокс, сервизно и складово помещение. Пред всеки дом ще бъде поставена пейка. Наемът ще бъде съобразен с финансовите възможности на семействата. Общината ще контролира как наемателите стопанисват жилищата си. Новодомците ще получат ключовете от къщите си на 10 септември. Очаква се на церемонията да присъства и министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова.