/ iStock/Getty Images

Днес облачността отново ще е предимно значителна. На отделни места, главно в Югозападна България, ще има слаби превалявания. Ще духа слаб вятър от изток-североизток.

Максималните температури ще бъдат между 17°С и 22°С, в София - около 18°С. Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 17°С-19°С, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Над планините облачността ще е значителна, с валежи от дъжд, над 2300 метра - от сняг. Ще духа умерен североизточен, по най-високите части - запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°С, на 2000 метра - около 7°С.

Времето през октомври: Темератури от -5 до 32 градуса

В петък облачността ще се задържи предимно значителна, на места в Югозападна България ще има валежи от дъжд, а в североизточните райони са възможни слаби превалявания. В нощните часове ще бъде почти тихо, през деня ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър, главно от изток-североизток.

Минималните температури ще са предимно между 6°С и 11°С, а максималните ще са между 16°С и 21°С. В събота вятърът в Източна България ще бъде от север-североизток, до умерен, в останалата част от страната ще бъде почти тихо. От запад облачността ще намалее, докато на изток ще е все още значителна и по Черноморието е възможно да превали дъжд. Температурите още малко ще се понижат.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.

НИМХ